IC Ballawhane BailaBaila
Elämää suurempi kissani...
01.10.1995 - 14.09.2007
Tämä tarina on julkaistu Sajamissa (4/07)

Ja tämä tarina on saatava päätökseen:

Muistoissamme IC Ballawhane Bailabaila 1.10.1995 - 14.9.2007

Suomen kissaliiton paras siitosnaaras vuonna 1998  

Vanhemmat jäsenemme ovat saaneet lukea rouva jumalasta jo siitä asti, kun hän tuli meille. Kirjoitettu on hänen elämästään, näyttelyistään ja lapsistaan. Rouva Bailabaila muutti totaalisesti elämämme keväällä 1996 saapuessaan kotiimme. Hän vei ensin mieheni, sitten kissani ja poikani. Kaikki rakastivat ja palvoivat häntä.  

Mieheni ei oikein siamilaista halunnut, mutta ensiyön Bailabailan kanssa vietettyään hän kertoi veljelleen, miten hieno eläin siamilainen on. Bailabaila oli koko yön vaatinut päästä Samin kainaloon, ja jos Sami lähti vessaan, kissa huusi Samin puolella sänkyä eikä suostunut nukkumaan minun kanssani. Hän oli Samin kissa alusta asti. Hän ei viimeisenä viitenä vuotenaan halunnut edes istua sylissäni niin, että olisin nähnyt hänen kasvonsa. Hän istui aina niin, että peppu osoitti suoraan naamaani. Samin sylissä hän kyllä halusi istua. Hän suorastaan rakasti Arposta. Minä kelpaisin rouva jumalalle silloin, kun haluttiin katkoja, seitä tai violettia Sheebaa. (Bailabaila ei ollut värisokea. Se ei pitänyt vaaleanvioletista, vaan sen piti olla tummaa.)  

Bailabaila harrasti kaikkea. Hän harrasti lukemista (hän luki lehdet niin hyvin, ettei niitä tarvinnut kenenkään lukea). Laulaminen oli juoksuaikana lähellä hänen sydäntään, samoin silloin kun matkustettiin. (Niina muistaa, miten koko auto piti vuorata näyttelyyn lähtiessä, koska BB halusi kynsiä kaikki, mihin ylsi.) Bailabaila oli kulinaristi: se maistoi kaikkea. Se piti urheilusta (hyppi ihmisten selkään tietenkin arvaamattomasti) ja lasten hoidosta (leikki poikien kanssa hippaa, ja kerran kun makasin sohvalla ja karjuin Tinolle, BB nousi ja iski tassulla suuhuni ilmoittaen, että hän on ainoa joka tässä talossa karjuu). Koiraakin se välillä leikki (oli aina ovella ovikellon soidessa).  

Bailabaila oli se kissa, joka opetti minulle kissanäyttelyitä. Kävin sen kanssa neljä kertaa näyttelyssä, ennen kuin se sai ensimmäisen ruusukkeensa. Se kävi koko elämänsä aikana kaksi kertaa TP-valinnassa. Toista kertaa en enää muista, mutta toinen kerta oli sellainen, että tuomari ei muistanut, mikä kissa valinnassa oli, mutta muisti kissan nähtyään. BB oli juuri 10 minuuttia aikaisemmin napannut tuomaria sormeen… Mieleenpainuvia näyttelyitä oli mm Tallinnan-matka, kun Bailabaila huusi koko matkan Porista Tallinnaan ja takaisin. Kanssamatkustajat olivat hermostuneita, ja Helsinkiin päästyämme tulli tivasi minulta, onko minulla vauva kuljetuslaatikossa…  

Bailabailan lapsista parhaiten tunnetaan EP Baila-Bailan Pelkkää Pilaa (isä GIC Yahtzee’s Flying Saucer), joka palkittiin vuoden kastraattina 1999. Bailabailan lapsista H. Hadrianus oli myös BIS ja tytär, nyt edes mennyt Milla Magia, oli TP-palkittu. Milla nukutettiin hieman äitinsä kuoleman jälkeen kasvainten vuoksi 9,5 vuoden ikäisenä.  

Bailabaila oli minulle suuri siamilainen, joka opetti minulle siamilaisen sielunelämää. Minulla oli ilo jakaa nämä vuodet hänen kanssaan. Sanoin jo tosin muutama vuosi sitten, että Bailabaila on vanhentunut. En tiedä, menikö kuulo oikeasti, vai johtuiko kuulemattomuus vain siitä, että Bailabaila ajatteli, että ”mä, hei, olen kuullut ton ennenkin”. Bailabailan lähtö tapahtui erittäin bailabailamaisesti. Kukaan muuhan ei päätä hänen kuolemastaan, kuin hän itse. Ainoana merkkinä tulevasta näin, että hän ei edellisenä iltana syönyt violettista Sheebaansa. Töistä tullessani huomasin, että Bailabaila oli mennyt nukkuessaan.  

Bailabaila on nyt sijoitettuna keskeiseen paikkaan lähelle meitä Pasi-pennun kanssa. Bailabaila elää kasvattamissani pennuissa siskonsa kautta. Hänen nimensä on jokaisessa kasvattamassani pennussa. Hän elää kodissani.

Bailabailaa syvästi kaivaten

 



Baila- Bailan Teen Kaikkeni SIA g
22.05.07-02.08.07

Pasi oli ensimmäinen "kissa" jonka olen joutunut lopetuttamaan. En ole joutunut vielä luopumaan vanhoistanikaan. Nämä ajat ovat olleet kovasti raskaita ja vaati näin kauan että pystyin sen tänne laittamaan. Pasi sairastui akuuttiin ripuliin ja sai suolituppeuman. Häntä ei pystytty enää pelastamaan koska aamulla lähtiessämme Felinaan leikkaukseen oli tuppeutunut suoli tullut ulos ja se oli kuolioitunut. Suurkiitokset rakkaille ystävilleni varsinkin Eijalle, Senjalle, Niinalle, Elinalle ja Tuulalle joita ilman en olisi jaksanut. Kiitokset myös Porin Eläinlääkäripalvelulle luottoeläinlääkärini Pauliina Marttilalle joka otti meidät jonon ohi ja sain istua Pasin kanssa siellä tipassa nuo kaksi päivää. Kiitokset myös Felinan Kirsi Juutille joka olisi ottanut meidät vastaan...


 

Hopeful Angel´s Melody

MELLI

14.5.1992 – 23.9.2005

Melli afgaanilla oli erittäin merkittävä rooli Baila-Bailojen historiassa. Melli oli aikoinaan hakemassa kanssamme rouva Jumala Bailabailaa.
Melli oli ainoa koira johonka minä olen saanut yhteyden.
 Mellin vuoksi minäkin pääsin tutustumaan koirien tai siis afgaanien sielunelämään.
 Mellin vuoksi meillä ei koskaan ole koiria syystä että sille ei koskaan tehty pentuja. Ainoa jonka olisin halunnut olisi pitänyt olla Mellin pentu.
Otamme osaa Tytin suureen suruun mitenkä näitä kirjaimia on niin helvetin vaikea kirjoittaa.

 

Onni-kani
1991-2.5.2002

Onni tuli meille kesäksi 1998. Asiaan tuli mutkia ja lopulta halusin pitää tuon eläkeläiskanin aivan itse. Lupasin sille ettei sen enää koskaan tarvitse elää häkissä ja niin Onni vietti lopun elämäänsä suurena kani- persoonana talvet vapaana keittiössämme ja kesät kissojen ulkotarhassa. Onnin pitkän iän salaisuus löytyy siitä että hänellä oli aivan fantastisia kissakavereita ja hän kävi myös (omien ruokien lisäksi) syömässä kissojen ruokaa. Hauskin muisto taitaa olla lihapullavarkaus, jonka Onni suoritti ihan viimeisenä elinvuotenaan. Onnin ehdottomasti lempikuivamuona oli Royal Canin. Huomioitavaa oli toki sekin, ettei herra kani koskaan sairastanut ripulia...

Kaipaamme Onni sinua suunnattomasti. Opetit meille ettei kani totta tosiaan ole mikään nurkassa nyhjöttäjä. Onni oli kani isolla K:lla.


Baila-Bailan Säkenöivävoima
"Sipu"
07.11.00-22.08.09

SIA n, kastraatti
EC Ulindi v.d. Gruestiege SIA n x GIC Ballawhane Hestia-Hera SIA b 21
sukutaulu

Sipu nukutettiin keuhkoissa olevan neljän sentin kokoisen kasvaimen vuoks. Kaipaamme kovasti Äkenöivää voimaamme. Kuka nyt kiusaa koiria?




Jason Newsted
21.04.1991-07.10.09
Jaska. Kissa jonka saappaat ovat niin isot että niihin ei löydy tältä planeetalta täytettä. Kissa jonka elämänviisaus oli ihan omaa luokkaansa. Ystävä. Pentujen pappa. Talon poliisi. Vahtii edelleen kissalaa vaimonsa vierestä. Maailman suurin sydän. Lempeä diktaattori. Viltsun kasvatti-isä. Kunnia siamilainen sanoi Eija. Omisti karvat joita kaiveltiin vielä seuraavallakin viikolla kurkusta.

Jaskan lähtö oli kaunis. Paikalla oltiin vain Jaska, minä ja Pauliina. Jaska sai kauniit siivet...







GIC Ballawhane Hestia-Hera
"Hese"

SIA b 21, kastraatti
IC Sleepy-Dragon A. Crowley (SIA n) x 
IC Peppina av Karitzy
(SIA h 21)
29.12.1998-09.01.2012

Olen onnellinen että Hese sai nauttia viimeisen kesänsä kissojen ja meidän rakastamalla saarella. Hese oli laitirilla ottamassa aurinkoa heti kun ensimmäiset auringon säteet siihen osui. Maailman ihanin mummukissa <3